Det finns många varianter på denna underbara pastarätt, som såg dagens ljus på 1950-talet i Uruguay och nu anses vara en del av deras kulturarv. Lätt lagat. Är du alergisk mot valnötte akn du ersätta dem med pinjenötter.
Detta behöver du till fyra:
8 msk smör
1 msk mjöl
1 gul lök, hackad
2 dl valnötter, hackade grovt
3 dl vita champinjoner, skivade
2 dl rökt skinka, hackad
2 dl mjölk
3 dl grädde
3 dl parmesan
1msk oregano
Salt och peppar efter smak
Pasta enligt ditt val och efter din hunger.
Så här gör du:
Koka den pasta du valt i saltat vatten enligt instruktionerna på paketet.
Smält smöret i en stekpanna och rör ner mjölet. När det löst sig lägger du i löken och låter det sjuda till dess att löken blir mjuk. Lägg i svampen och nötterna och koka under omrörning till dess att svampen mjuknar. Lägg i resten av ingredienserna under omrörning. Låt koa samman så att såsen tjocknar när osten smälter.
Häll såsen över pastan när du serverar.

Caruso pastasås från Uruguay
Publicerad av Torbjörn Berner På I pasta,Såser | Kommentarer inaktiverade