Klassiska smaker som lyfter med pepparroten och lite överraskande ingredienser. Ytterst lättlagat
Detta behöver du till fyra:
1 gul lök
1 l färska champinjoner
2 dl skivade färska champinjoner till serveringen
3 msk smör
2 msk koncentrerad kantarellfond
1 msk färsk dragon
2+1 msk färsk finriven pepparrot
2 dl torrt vitt vin
1 msk rivet apelsinskal
1 msk pressad citron
3 dl grädde
2 msk majsmjöl till redningen
salt och peppar efter smak.
Så här gör du:
Hacka löken fint. Hacka de hela champinjonerna fint. Hetta upp 2 msk smör en stekpanna. Stek först löken så att den blir mjuk och lägg sedan i den hackade svampen med fonden, pressad citron och dragon och stek tillsammans i ca 5 minuter under omrörning. Tillsätt vinet och låt koka ytterligare fem minuter.
Lägg hela svampblandningen i en matberedare eller blender och kör det till en slät sås.
Lägg såsen i en kastrull och koka upp och lägg i grädde, 2 msk pepparrot och apelsinskal. Lös upp majsmjölet i lite kallt vatten och häll i soppan. Låt koka 3-4 minuter under omrörning så att den tjocknar. Smaka av med salt och peppar. Håll soppan varm.
Hetta upp 1 msk smör i en stekpanna och rör ner pepparroten. Stek svampskivorna på mycket hög värme så att de får färg. Salta och peppra försiktigt.
Servera soppan med några skivor stekt svamp på toppen.

Champinjonsoppa med pepparrot
Publicerad av Torbjörn Berner På I Soppor,Vegetariskt | Kommentarer inaktiverade