Klassisk snabbmat som du kan göra väldigt god hemma och servera med ett riktigt bra och kraftigt rött vin.
Detta behöver du till fyra som tilltugg:
3 kycklingbröstfiléer, utan skinn och ben
2 dl fint vitt ströbröd
1 1/2 dl riven parmesan
1 tesked salt
1 tesked torr timkan
1 matsked torr basilika
1 dl smält smör
1 tesked vit tryffelolja
Så här gör du:
Blanda samman ströbröd, ost och alla kryddor i en skål. Blanda väl.
Dela kycklingfiléerna i lämpliga munsbitar.
Värm ugnen till 225 grader och ta fram en plåt med bakpapper.
Smält smöret i en kastrull och rör ner tryffeloljan.
Doppa kycklingbitarna i smöret så att de blir täckta och därefter i ströbrödsröran. Se till att kycklingen täcks. Du kan behöva doppa flera gånger. Akta fingrarna för varmt smör. Lägg den täckta kycklingen på bakpapperet och ställ mitt i ugnen i femton minuter.
Servera ett magnifikt rött vin:
Châteauneuf du Pape Louis Bernard (nr 72371) 179.- [1]

Chicken Nugget på vårt vis
Publicerad av Torbjörn Berner På I Fågel | Kommentarer inaktiverade