Du kan servera en behaglig chokladsorbet mellan några rätter på festmåltiden. Dricker du ett rött vin med mycket upplevd sötma passar det alldeles utmärkt till.
Detta behöver du till 1/2 liter (räcker till 8 personer som ett litet mellanspel):
275 ml vatten
25 g socker
40 g kakao
95 g choklad (70% kakao)
1 tsk vaniljextrakt
en nypa salt
Så här gör du:
Vispa ihop socker, vatten och kakao, och koka upp. Finhacka chokladen, och rör ner den tillsammans med vanilj och salt. Kyl helt, helst över natten eller åtminstone i några timmar. Kör i glassmaskin. Har du inte glassmaskin stopa i frysen och rör var tjugonde minut tills den kristalliserat. Servera den bara som den är och drick väldigt gärna en mjuk röd Cafê Culture Pinotage (nr 2369) 89.- [1]

Chokladsorbet som mellanrätt
Publicerad av Torbjörn Berner På I Desserter | Kommentarer inaktiverade