Väldigt spanskinspirerad rätt där man hittar just den spännande brytningen med vitlök och färsk citron. De smörstekta haricots verts med sötstekt citron är pricken över i-et.
Detta behöver du till fyra:
8 stora lammkotletter
smör och olja att steka i
saften från en mogen stor citron
1 msk torr Oregano
1 msk torr Timjan
1 msk torr Rosmarin
1 spansk peppar utan frön, mycket finhackad
3 vitlöksklyftor, pressade
salt och peppar.
Haricots verts efter aptit
2 mogna citroner i tunna skivor
75 g smör
salt och vitpeppar till haricots verts
Så är gör du:
Torka av lammkotletterna med lite papper.
Olja in kotletterna och krydda dem därefter runt om med alla kryddor inklusive vitlökspresset.
Hetta upp olja och smör i en stekpanna (minst 160 grader). Tillsätt citronsaften och stek därefter kotletterna tre minuter per sida.
Lägg kotletterna åt sidan och håll dem varma. Låt vila i åtminstone 3-4 minuter.
Hetta upp smöret i en stekpanna och lägg i de tunna citronskivorna. Låt steka på hög värme så att citronen börjar få färg.
Lägg i haricots verts och stek med citronerna under ständig omrörning i 3.4 minuter. Salta och servera tillsammans med köttet. Ta med citronskivorna i serveringen och häll eventuellt överblivet smör över köttet.