Skriv ut recept Skriv ut recept

Detta är en smakrik rätt som har alldeles rätt balans med syran så att citronen inte tar överhanden utan smaken blir rund och fin med en tydlig citruston. Citronskalet ökar upplevelsen med sina söta dofter.
Detta behöver du till 4-6 personer
2 kg kycklinglår med skinn och ben
2 matskedar rivet citronskal
8 cl pressad citron
1 krossad vitlöksklyfta
2 teskedar torr timjan
1 tesked torr rosmarin
1 tesked salt
1 tesked svartpeppar
3 matskedar smält smör
Citronklyftor till garnering
Så här gör du:
Lägg citronsaften, citronskalen, vitlök, timjan, rosmarin salt och peppar i en skål och blanda samman.
Stick med en vass kniv två hål i skinnet på varje kycklinglår. Lägg kycklinglår plus marinaden i en plastpåse. Vrid runt den så att marinaden träffar alla delar. Låt marinera i kylskåp i ca två timmar. Under tiden vänder du påsen var tjugonde minut.
Värm ugnen till 225 grader. Ta kycklingen ur plastpåsen och lägg bitarna med skinnsidan upp på ugnsfastfat. Det ska ligga i ett lager. Pensla bitarna med lite smält smör. Baka i 50-55 minuter i ugnen till dess att kycklingen är gyllenbrun. Efter halva tiden penslar du kycklingen med den resterande marinaden längd med lite av det smälta smöret. Ta fatet ur ugnen och låt vila under aluminiumfolie i tio minuter. Servera med en grön sallad och kanske lite ris.