Skriv ut recept Skriv ut recept

Festligt och gott. Dessutom inte över sig svårlagat. Mycket trevligt att bjuda på, oclså om man är många eller det är buffé.
Detta behöver du till fyra:
till skaldjursröran:
50 g smör
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 selleristång, finhackad
3 matskedar majsmjöl
1 dl torrt vitt vin
1 msk pressad citron
2 dl mjölk, het
1 matsked fiskfond, koncentrerad
250 g vit fisk skuren i tärningar
250 g skalade räkor
salt och peppar efter smak
Crepes:
100 g majsmjöl
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
1 matsked gräslök, finhackad
1 tesked salt
1 matsked smält smör
smör att steka crepen i
Så här gör du
Skaljdjursröran:
Smält smöret i en stekpanna och stek lök, vitlök och selleri mjuk. Det tar ca 4 minuter.
Lägg i mjölet och rör om ordentligt och låt sjuda tre minuter. Häll i vinet i omgångar och rör ner det. Häll i den heta mjölken i omgångar och låt koka till dess att det tjocknar. Tillsätt pressad citron.
Lägg i fisk, och fiskfond och koka i fem minuter.
Ta av plattan och tillsätt räkorna. Smaka av med salt och peppar. Håll varm utan att koka
Crepen:
Lägg äggen i en skål och vispa ner äggen. Tillsätt mjölken i omgångar under omrörning. Tillsätt salt, gräslök och smält smör. Blanda ordentligt. Låt vila ca 15 minuter.
Hetta upp smör i en liten stekpanna och häll i lite av smeten. Vänd runt pannan så att smeten rinner ut i kanterna och bildar ett tunnt lager. Stek varmt till dess att det blir färg. Vänd och stek andra sidan. Upprepa till dess att alla crepen är stekta.
Vid serveringen:
Hetta upp skaldjursröran. Lägg crepen på varm tallrik. Häll generöst på en halvan av crepen och vik den därefter dubbel över röran. Peppra crepen med grovmalen svartpeppar.