Skriv ut recept Skriv ut recept

En traditionell rätt som många svenskar provat som smörrebröd under besök i Danmark. Det är en rätt som har söta lätta toner. Den passar utmärkt med en bit rostat vitt bröd vid sidan, gärna med fullkorn i. Du dricker ett mjukt och fylligt rött vin, som har den där lilla sötman som gör att kärlek uppstår mellan sparrisen, kycklingen och vinet. En riktig favorit.
Detta behöver du:
200 gram stekt kyckling filé i mindre tärningar
200 gram sparris i burk, som du skurit ner i mindre bitar
200 gram champinjoner som du stekt så att vätskan gått ut alternativt tar du skivade burkchampignoner (vi har provat båda med gott resultat)
2 dl färsk majonnäs
1 tesked currypulver
1 tesked salt
1 kryddmått kajennpeppar
Krasse eller persilja till garnering
Bacon i skivor som du knapersteker
Så här gör du:
Du blandar helt enkelt ihop alla ingredienser utom bacon. Servera en klick av röran på en assiett som förrätt eller mellanmål. Lägg en skiva knaprig bacon på toppen. Garnera med krasse eller persilja. Rosta en bit vitt bröd vid sidan.