Skriv ut recept Skriv ut recept

Vi har testat den till löjrom och stenbitsrom. en är delikat till den rökta laxen och den fyller också väl sin plats som tillbehör till den inlagda sillen när den dagen kommer.
Det här behöver du:
4 citroner
200 g smör
1 kryddmått salt
Så här gör du:
Skär bort stjälkrester och eventuella fläckar på citronerna. Koka upp vatten och lägg i citronerna. Låt koka en minut. Häll därefter bort vattnet. Upprepa detta 20 gånger (!!!!) Det låter lite märkligt, men lita på oss. Slutet gott allting gott. Viktigt att hälla av och ta nytt vatten som väl täcker citronerna. Låt citronerna svalna.
Dela citronerna i mindre bitar och lägg dem med skal och allt i en matberedare. Kör dem till en fin massa och tillsätt smöret i små klickar. Tillsätt saltet. Du har nu en citroncreme som är mjuk med både försiktig sötma och syra från citronen. Du kan variera smörmängden upp och ner om du vill öka eller minska citronsmaken.