Lättlagat och värmande. Fungerar strålande med lite nykokt ris och kanske lite grön sallad.
Detta behöver du till fyra:
Fyra portionsbitar vit fisk utan skinn och ben
1 msk neutral olja
2 msk smör
1 stor gul lök, finhackad
1 selleristjälk, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk currypulver
1 tsk kryddpeppar
1 msk koncentrerad fiskfond
2 msk pressad citron
1 dl torrt vitt vin
1 msk tomatpuré
1 burk kokosmjölk.
1 stor röd paprika i tunna skivor
salt och peppar efter smak
Persilja till dekor.
Så här gör du:
Hetta upp olja och smör i en stekpanna.
Lägg i lök och selleri och låt det steka mjukt under ett par minuter.
Lägg i curry, kryddpeppar, fiskfond, citron, vitlök och vitt vin. Låt koka samman och reducera något.
Tillsätt tomatpuré och kokosmjölk. Smaka av med salt och peppar.
Lägg i fisken och paprikan och låt sjuda i 15 minuter.
Servera direkt med ris och hackad persilja.