- Vinklubben Tre Kronor - https://www.trekronorvin.se - Skriv ut recept Skriv ut recept

Fisksoppa med chokladtoner

En överraskande doft av choklad passar precis till vinet och rundar av soppan. Ibland måste man våga lite mer.
Detta behöver du till fyra:
400 gram vit fisk skuren i fyrkanter
1 matsked koncentrerad fiskfond
1 matsked koncentrerad skaldjursfond
2 dl torrt vitt vin
1 dl vatten
3 dl grädde
1/2 tesked dragon
1 matsked mörk rom
25 g mörk lågsötad choklad
2 matskedar grädde
1 matsked smör
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Smält smöret och rör ner de två matskedarna grädde och romen på låg värme. Bryt chokladen i små bitar och rör ner den i gräddblandningen så att du får en jämn creme. Ta kastrullen av värmen och rör lite till.
Koka samman fonder med vin, vatten och dragon under ca 10 minuter. Tillsätt grädden och låt koka samman. Rör ner chokladblandningen i soppan. Smaka av med salt och peppar. Vill du reda soppan gör du det nu. Lägg i fiskbitarna och ta soppan av värmen. Låt stå under lock fem minuter och servera sedan. Du kan strö över en aning Oregano om du känner för det.