Ugnspannkaka
En klassiker som kommer upp i mattankarna nu när hösten kommer och man gärna slår på ugnen. Servera som vanligt med fin lingonsylt
Det här behöver du till 4 personer
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
peppar
3 ägg
100 gram rökt kött i skivor, skuret till mindre bitar
Hackad bladpersilja
1 msk smör till smörjning av långpannan
salt och peppar
Så här gör du:
Sätt på ugnen. (225 grader). Värm den smorda plåten i ugnen så att den är ordentligt varm när du häller i smeten.
Gör först pannkakssmeten: Häll mjöl och salt i en skål med höga kanter. Vispa ned mjölken lite i sänder för att få slät smet. Använd gärna elvisp eller matberedare. Vispa därefter ner äggen. Bryn köttet lätt i stekpanna och häll över i den smorda långpannan. Häll därefter pannkakssmeten över köttet och grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 20 min tills den fått gyllengul färg. Tag ur ugnen och garnera med rikligt med hackad bladpersilja.
Krydda med salt och peppar. Skär fläskpannkakan i bitar och servera med en sked lingon.