- Vinklubben Tre Kronor - https://www.trekronorvin.se - Skriv ut recept Skriv ut recept

Fransk toast med saffran, rökt lax och ägg

En utmärkt starter, förrätt eller lätt lunch. Ursnyggt att servera.
Detta behöver du till fyra:
4 skivor vitt bröd
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
1 påse saffran
2 teskedar salt
2 matskedar olivolja
2 matskedar smör
1 1/2 dl creme fraiche
4 stora skivor kallrökt lax
4 pocherade ägg till serveringen
krasse till serveringen
Citron till serveringen

Så här gör du:
Pochera fyra ägg
Blanda samman ägg (inte de pocherade), salt och mjölk i en skål. Tillsätt saffran och låt vila minst 45 minuter.
Värm upp en stekpanna och hetta upp olja och smör. Doppa brödet ordentligt i mjölkblandningen och låt rinna av. Stek bröden gyllengula.
lägg på creme fraiche och rökt lax. Placera det pocherade ägget på toppen. Strö över lite krasse. Lägg en citronklyfta vid sidan. Servera ljumma.