En frisk och underbar liten dessert med väldigt lite sötma, som passar både efter en stor middag och som uppfriskande mellanmål en varm dag.
Detta behöver du till fyra:
6 cl Cointreau eller Grand Marnier likör
4 cl mörk rom
2 dl vitt vin
Det rivna skalet från 1 citron
1 liter jordgubbar
1 paket frysta blåbär
1 nätmelon med fruktköttet skuret i mindre tärningar
2 matskedar finhackade mintblad
Så här gör du:
Blanda vin, sprit och citronskal i en karaff.
Dela jordgubbarna i halvor. Lägg frukten i en stor skål. Häl över vinblandningen. Blanda om ordentligt så att frukten blir ordentligt täckt av dressingen.Låt stå kallt ett par timmar. Servera i portionsskålar och strö över lite av de hackade mintbladen.

Fruktsallad med blåbär
Publicerad av Torbjörn Berner På I Desserter | Inga kommentarer