Skriv ut recept Skriv ut recept

Väldigt gott och lättlagat. Receptet är beräknat för fyra hungriga så det är mycket generöst. Det fungerar för sex normalhungriga.
Detta behöver du till fyra hungriga:
1/2 kg kycklingbröst utan skinn och ben
1 matsked olivolja
salt och peppar
1 paket pasta (välj din favorit)
2 medelstora äpplen
2 medelstora päron
1 tesked salt
1 matsked koncentrerad kycklingfond
1/2 tesked svartpeppar
2 dl vispgrädde
1 dl torkade tranbär
3 matskedar smör
2 dl Gorgonzola ost
1 matskedtorkad persilja
1 dl riven Parmesan
1 dl rostade och hackade pecannötter
Så här gör du:
Salta och peppra kycklingbrösten. Stek filéerna i en stor het stekpanna med olja i två minuter på varje sida.  Ta ur stekpannan.
Koka pastan enligt instruktionerna på paketet.
Skär kycklingen i mindre tärningar och lägg tillbaka i varm stekpanna. Stek i 8 minuter. Ta bort kycklingen ur pannan.
Smält smöret i samma stekpanna.Skär äpplen och päron i tunna skivor och stek dem i två minuter.
Ta äpplen och päron ur stekpannan.
Lägg i kycklingfond, salt och peppar och koka upp. Rör ner grädden  och koka upp. Lägg i tranbären och låt sjuda 1 minut.
Ta från värmen och rör direkt ner Gorgonzla, äpplen, päron, parmesan, kyckling, rostade pecannötter och persilja. Vänd runt till dess att Gorgonzolan smält in i såsen.