Skriv ut recept Skriv ut recept

En utmärkt förrätt, men den fungerar också om du vill bjuda på ett gott rött vin med lite tilltugg. Kanske innan en bra middag eller när du får besök en söndagseftermiddag. Vi har gjort receptet speciellt för ett moget rött vin på druvan Cabernet Sauvignon. Då blir det ett magiskt möte av smaker. Väldigt enkelt att tillreda och förbluffande enkelt att äta och njuta av.
Detta behöver du till fyra:
4 skivor av vitt fullkornsbröd
150 gram smör
4 stora Portobellosvampar
1 tesked kantarellfond (koncentrerad)
1 tesked söt svart vinbärssaft (koncentrerad)
2 dl riven Västerbottenost
1 dl finhackat apelsinskal (bara det yttre röda skiktet)
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Hetta upp häften av smöret i en stekpanna och lägg i kantarellfond och svart vinbärssaft.
Stek svamparna någon minut på båda sidorna.
Ta bort svampen och lägg i resten av smöret utan att rengöra pannan. Stek brödskivorna i stekpannan så att de får färg på båda sidorna.
Lägg brödskivorna på en ugnsfast form. Lägg en svamp på vardera brödskivan med den runda sidan neråt.
Strö över västerbottensost och strö över apelsinskalenStäll fatet mitt i ugnen och gratinera till dess osten smält och fått färg. Servera varma direkt.