Skriv ut recept Skriv ut recept

Kyckling är kyckling, men den gröna såsen öppnar nya dörrar. Mycket färska örter och parmesan skapar en ytterst delikat kombination som lyfter rätten mycket högt på skalan.
Detta behöver du till fyra:
4 kycklingbröstfiléer utan skinn och ben
salt och peppar
Såsen:
2 dl hackad persilja
2 dl hackad färsk basilika
2 dl färsk hackad körvel
2 dl riven parmesan
1 dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Så här gör du:
Salta och peppra kycklingen runt om. Stek eller grilla den så att den blir genomstekt.
Under tiden lägger du alla ingredienserna till dressingen i en matberedare och kör i flera minuter så att kryddörterna blir helt nerkörda så att du får en jämn sås, som på grund av parmesanen får ett lite ”gräddigt utseende”, men dent är bara som det ska vara.
Du serverar kycklingen med såsen. Kanske lite pasta och en sallad. Det blir ganska mycket sås och det kommer att behövas. Folk blir som tokiga i den. Den passar lika bra till en hamburgare om du nu är sugen på det.