Ett mycket användbart recept som kan göras på bröst eller ben. Receptet här under är med kycklingbröstfiléer. Det är viktigt att du kör ihop dressingen i matberedare eller med stavmixer för att få mest smak.
Detta behöver du till fyra:
Fyra stora kycklingfiléer
1/2 dl olivolja
1 tesked riven pepparrot
1 tesked pressad vitlök
1 tesked sesamolja
1 matsked tomatpuré
saften av en halv citron
1/2 dl torrt vitt vin
1 matsked koncentrerad kycklingfond
1 tesked salt
1/2 tesked svartpeppar
1 matsked hackad persilja
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg alla ingredienserna till marinaden i matberedaren. Kör ihop på hög hastighet under ca 2 minuter så att rosmarinbladen har slagits sönder ordentligt.
Vänd kycklingfiléerna i marinaden så att de täcks ordentligt. Lägg kycklingen i plastpåse och låt ligga i kylskåpet minst ett par timmar och gärna över natten. Koka upp resterande marinad och spara under lock.
Hetta upp en stekpanna och lägg i olja och smör. Lägg på kycklingen och pensla på mer marinad. Vänd efter ca fem minuter och pensla andra sidan. Kör färdig i ugn ca 10 minuter.
Servera med en fräsch grön sallad och dekorera med lite färsk persilja. Droppa över resterande marinad.

Stekt marinerad kyckling
Publicerad av Torbjörn Berner På I Fågel | Kommentarer inaktiverade