- Vinklubben Tre Kronor - https://www.trekronorvin.se - Skriv ut recept Skriv ut recept

Gryta med torsk och räkor

Snabblagad fisk med härlig smak av Medelhavet och Italien.Passar både vardag och fest.
Detta behöver du till fyra:
2 matskedar olivolja
6 vitlöksklyftor, finhackade
1 stor gul lök, finhackad
1 burk krossade tomater
1 matsked pressad citron
1 dl vitt vin
1 matsked fiskfond
1/2 kg torskfilé
1/2 kg skalade räkor
3 droppar Tabasco
salt efter smak
Så här gör du:
Hetta upp oljan i en stor kastrull med lock.
Lägg i lök och vitlök och låt det steka till dess lök och vitlök mjuknar utan att få färg.
Lägg i tomatkrossen, citron, fond, vitt vin, oregano  och tabasco. Smaka av med salt. Koka upp.
Lägg i torskfilén och ös den så att den täcks med vätska. Lägg på locket och låt koka fem minuter.
Ta ur fisken och låt såsen koka och reducera till hälften. Lägg i räkorna och rör om. Lägg i fisken. Lägg på locket och låt koka tre minuter.
Servera fisken med räksåsen tillsammans med potatis eller en grön sallad.