En verklig lunch eller brunchklassiker. Med hummern blir det verkligt en lyxupplevelse. Väldigt gott när solen står som högst.
Detta behöver du till fyra:
Till Hollandaise-såsen (om du inte köper färdig)
1 1/2 dl smör
2 äggulor
1 matsked nypressad citronsaft
1 kryddmått kajennpeppar
salt efter smak
Övrigt:
4 rostade brödskivor skurna i fyrkantiga halvor
12 sparristoppar som kokts just mjuka
1 medelstor kokt hummer (Du kan ta två om du vill ha mera hummerkött)
8 pocherade ägg
Så här gör du:
Hollandaisesåsen
Smält smöret i vattenbad på spisen. Vispa samman citronsaft, äggulor och kajennpeppar i en skål. Vispa kraftigt när du häller i äggblandningen i smöret. Rör kraftigt med smöret i vattenbadet till dess att det tjocknar. Ta av vattenbadet från spisen. Smaka av med salt och låt stå varm till serveringen.
Pochera 8 ägg i saltat vatten.
Lägg två brödhalvor på varje serveringstallrik.
Halvera de kokta sparristopparna på längden och lägg tre halvor på varje rostad brödbit.
Ta ur hummerköttet ur hummern och skär i mindre bitar.
Lägg ett pocherat ägg på sparrisen på varje brödskiva. Lägg Hollandaisesås över varje ägg.
Fördela hummerköttet vid sidan av brödskivorna. Servera. Är det hungriga gäster kompletterar du med lite nykokt bra potatis som du blancherat i brynt smör.
PS. Skulle såsen dela sig så ta 2-3 teskedar hett vatten ur vattenbadet och häll i såsen och vispa så hårt du kan. Då samlar sig såsen igen. DS

Hummer Benedict
Publicerad av Torbjörn Berner På I Fisk | Inga kommentarer