Skriv ut recept Skriv ut recept

Spännande asiatisk variant av vår köttfärssås. Vi gillar den skarpt.

Detta behöver du till fyra:
1/2 kg mager nötfärs
2 lagerblad
1 stor morot, hackad i små fyrkanter
2 msk färsk koriander, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk riven ingefära
1 röd chili, finhackad,
1 grön chili, finhackad
1 burk krossade tomater
1 stor gul lök, finhackad,
1 msk tomatpuré
2 msk soja
1 msk Garam Masala
1 msk curry
2 tsk salt
2 msk olivolja
1 dl vitt vin

Så här gör du:
Hetta upp oljan i en stor stekgryta med lock. Stek löken mjuk och lägg i vitlöken. Stek tillsammans i 2-3 minuter. Lägg i köttfärsen och stek den så att den blir genomstekt.
Lägg i alla övriga ingredienser i grytan och rör om. Lägg på locket och låt koka på medelvärme i 45 minuter. Rör om då och då. Ta bort lagerbladen och servera direkt från grytan med ett gott ris. Dekorera med lite hackad koriander eller persilja.