En väldigt smakrik fiskrätt, som passar förträffligt till både lunch och middag. Det är många ingredienser, men är lätt att laga.
Detta behöver du till fyra:
Såsen:
1 dl hackad färsk koriander
3 dl kokosgrädde
1 purjolök, som du hackar och tar med det gröna efter att ha rensat bort det som eventuellt är dåligt längst upp.
2 cm ingefära, riven
4 vitlöksklyftor finhackade
4 teskedar koncentrerad fiskfond
2 teskedar torr mald kummin
2 teskedar torr mald koriander
1/2 spansk pepparfrukt hackad och helt utan kärnor
1 burk krossade tomater
1/2 tesked gurkmeja
salt efter smak
Innehållet:
500 gram laxfilé
1 stor morot, skalad och skuren i cm tjocka kivor
4 potatisar, skalade och skurna i stora bitar
2 dl champinjoner skurna i halvor
1 dl färska basilikablad
Det gula i skalet av 1/2 citron skuret i tunna strimlor
2 dl skalade färska räkor
Så här gör du:
Ta alla ingredienserna till såsen och lägg i en stor kastrull. Koka upp och låt sjuda en halvtimma. Rör om då och då. Smaka av med salt. Lägg i morot och potatis och låt fortsätta sjuda 10 minuter. Lägg i champinjoner, citron och basilika blad och blanda. Lägg ner fisken skuren i stora bitar och räkorna. Se till att fisken och räkorna är täckt av sås. Låt koka upp och ta direkt av värmen. Låt stå 7-8 minuter och servera sedan med ris eller en grön sallad.

Indisk curry på lax
Publicerad av Torbjörn Berner På I Fisk | Inga kommentarer