- Vinklubben Tre Kronor - https://www.trekronorvin.se - Skriv ut recept Skriv ut recept

Indisk curry på lax

En väldigt smakrik fiskrätt, som passar förträffligt till både lunch och middag. Det är många ingredienser, men är lätt att laga.
Detta behöver du till fyra:
Såsen:
1 dl hackad färsk koriander
3 dl kokosgrädde
1 purjolök, som du hackar och tar med det gröna efter att ha rensat bort det som eventuellt är dåligt längst upp.
2 cm ingefära, riven
4 vitlöksklyftor finhackade
4 teskedar koncentrerad fiskfond
2 teskedar torr mald kummin
2 teskedar torr mald koriander
1/2 spansk pepparfrukt hackad och helt utan kärnor
1 burk krossade tomater
1/2 tesked gurkmeja
salt efter smak
Innehållet:
500 gram laxfilé
1 stor morot, skalad och skuren i cm tjocka kivor
4 potatisar, skalade och skurna i stora bitar
2 dl champinjoner skurna i halvor
1 dl färska basilikablad
Det gula i skalet av 1/2 citron skuret i tunna strimlor
2 dl skalade färska räkor
Så här gör du:
Ta alla ingredienserna till såsen och lägg i en stor kastrull. Koka upp och låt sjuda en halvtimma. Rör om då och då. Smaka av med salt. Lägg i morot och potatis och låt fortsätta sjuda 10 minuter. Lägg i champinjoner, citron och basilika blad och blanda. Lägg ner fisken skuren i stora bitar och räkorna. Se till att fisken och räkorna är täckt av sås. Låt koka upp och ta direkt av värmen. Låt stå 7-8 minuter och servera sedan med ris eller en grön sallad.