Om man bara har rätt anslag i sitt recept smakar allt väldigt bra utan att vara dyrt. Det vet man i Italien och därifrån kommer det här receptet.
Detta behöver du till fyra:
2 msk smör
5 msk hackad rökt skinka
2 msk hackad färsk salvia
2 msk hackad färsk kruspersilja
1 msk hackad färsk oregano
3 msk hackade soltorkade tomater i olja
1 stor gul lök, finhackad
700 g fläskfilé skuren i 1 cm breda skivor
1 msk kycklingfond
1 dl torrt vitt vin
2 dl vispgrädde
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Hetta upp smöret i en stekpanna.
Lägg i allt i receptet fram till köttet. Stek under omrörning till dess att löken mjuknar, ca 7 minuter.
Lägg i köttet med fond och vin.
låt koka samman i 20 minuter.
Häll i grädden och smaka av med salt och peppar. Låt sjuda 20 minuter så att det börjar tjockna.
Servera med pressad potatis eller en god pasta.

Italiensk fläskfilé
Publicerad av Torbjörn Berner På I Kött | Kommentarer inaktiverade