Skriv ut recept Skriv ut recept

Fint till kött eller fisk. lätt att göra och en favorit för de flesta.
Detta behöver du:
8 stora bakpotatisar
3 ägg
2 teskedar salt
3 matskedar smält smör
3 matskedar olivolja
1 dl nyriven parmesan
2 matskedar vetemjöl
1 äggula, försiktigt vispad
Så här gör du:
Koka potatisen med skalen på med mycket saltat vatten tills de är mjuka. Skala potatisen och mosa dem medan de är varma. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop äggen med salt i en skål. Rör ner det smälta smöret ocj oljan.Lägg i den mosade potatisen. Lägg i parmesan och vetemjöl och blanda  noga till en fin puré. Bred ut potatisröran jämnt i en smord ugnsfast form. Pensla med den vispade äggulan. Baka i 20-25 minuter till dess att ytan är gyllenbrun. Servera omedelbart till kött eller fisk. Parmesanen ger potatisen en riktigt fin smak. Räcker till 6 eller 8 beroende på hunger.