Skriv ut recept Skriv ut recept

Italienska potatisbakelser

, ,

Fint till kött eller fisk. lätt att göra och en favorit för de flesta.

Detta behöver du till fyra:
5 stora bakpotatisar
3 ägg
2 teskedar salt
3 matskedar smält smör
1 matskedar olivolja
1 dl nyriven parmesan
1 äggula, försiktigt vispad

Så här gör du:
Koka potatisen med skalen på med mycket saltat vatten tills de är mjuka. Skala potatisen och mosa dem medan de är varma. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop äggen med salt i en skål. Rör ner det smälta smöret och oljan. Lägg i den mosade potatisen. Lägg i parmesan och blanda  noga till en fin puré. Spritsa purén till små bakelser på bakpapper. Pensla försiktigt med den vispade äggulan. Baka i 20-25 minuter till dess att ytan är gyllenbrun. Servera omedelbart till kött eller fisk. Parmesanen ger potatisen en riktigt fin smak.