Skriv ut recept Skriv ut recept

Vi hittade en riktigt bra rökt skinka från Scan, som heter Källarrökt skinka. Vi fick intrycket att den kanske inte finns på alla ställen, men prova med en annan riktigt bra rökt skinka där du kan köpa en bit så att du kan tärna den och med rejäl smak. Har du inte gjort blomkålspuré tidigare så välkommen till något alldeles extra. Låter kanske som banrmat men då har du inte provat på den här varianten. Inget för små barn.
Detta behöver du till 6 personer:
1  stort  Blomkålshuvud
5  medelstora potatisar
2  medelstora  gula lökar
8 dl Vatten
3  tsk  Salt
5  Vitpepparkorn
5  Kryddpepparkorn
1  Lagerblad
1 tesked söt senap
2  dl  Grädde
400  g  Källarrökt skinka
1  bunt  Persilja
Så här gör du:
Dela blomkålshuvudet i buketter, skrapa bort ev fläckar. Skala och dela potatisen och löken i mindre bitar. Häll vattnet i en kastrull,
lägg i grönsakerna, salta och krydda med pepparkornen och lagerbladet. Koka alltsammans under lock i c:a 30min. Ta upp lagerbladet och ev kryddkornen, lägg i senapen och mosa grönsakerna grovt med potatispress. Häll i grädden. Tärna skinkan, bryn den i stekpanna. Häll skinkan i grytan. Strö rikligt med grovklippt persilja över. Servera gärna med kryddigt knäckebröd och en grön sallad.