Skriv ut recept Skriv ut recept

En klassisk italiensk rätt som har underbar smak av svamp och en strimma vitlök. Mycket populär och passar med italienska viner. Både röda och vita. En rätt du lagar av kärlek.
Detta behöver du till fyra:
4 skivor bacon
2 matskedar olivolja
1 stor rödlök som du skalat och hackat fint
1 matsked finhackad vitlök
1/2 tesked salt och peppar
1 bunt mangold sallad
4 dl arborioris
3 dl vitt vin
1 liter kycklingfond
1/2 liter kantarellfond
1 dl riven parmesan
2 matskedar smör
1/2 liter kantareller
Så här gör du:
Börja med att steka kantarellerna i hälften smör och hälften olja. Salta och peppra. Kör på hög värme till dess att svampen börjar släppa vätska. Ta då kastrullen av värmen och lägg svampen i en skål.
Stek baconen krispig i en stor kastrull. Ta bort skivorna och låt dem rinna av på hushållspapper. Häll bort allt baconfett utom en matsked som du låter vara kvar i pannan. Krossa baconen i små bitar och lägg åt sidan.
Häll 2 matskedar olivolja i stekpannan på medelvärme. Lägg i lök, vitlök, salt och peppar i pannan. Rör till dess att löken är ordentligt brun.
Koka upp saltat vatten. Koka mangoldsalladen med stjälkar och allt i tre minuter. Häll av vattnet och skölj i iskallt vatten och häll av vattnet igen.
Lägg i riset till löken i kastrullen och blanda samman ordentligt. Rör och fräs samman ca 3 minuter. Häll i vinet och rör till dess att vinet absorberats, ca 2 minuter. Häll i svampfonden och rör då och då till dess att den absorberats och häll i kycklingfonden. Upprepa till dess att svampröran känns tjock, men inte grötig. Det tar ca 20 minuter totalt. Rör ner baconkrosset, svampen och salladen. Därefter rör ner osten och smöret. Servera direkt.