Ibland känns det bara helt perfekt med den gamla klassiska råbiffen. Med en sallad, lite pommes eller bara som den är med en skiva rostat gott bröd.
Det här behöver du till fyra:
600 g biff eller filé (det ska vara mört kött med lite fett)
4 schalottenlökar, mycket finhackade
2 ättiksgurkor, finhackade
2 msk små kapris, grovt hackade
2 äggulor
2 msk dijonsenap
1 msk Worcestershire sås
2 tsk salt
1 tsk vitpeppar
Kapris till serveringen och en citronklyfta
Så här gör du:
Helst ska du skrapa köttet med en vass kniv som du drar längs med köttet med eggen mot köttet. Känner du att det inte är din grej så får du hacka köttet otroligt fint. Känn med fingrarna så att det inte finns några bitar kvar.
Blanda samman allt samman och låt vila i kylskåp någon timma.
Forma biffarna och servera direkt med lite snygga kapris och en citronklyfta. Det smakar förträffligt att pressa på lite citron just när man ska äta råbiffen. Sallad passar till. Är det en huvudrätt vill många plocka lite pommes till.