Lättlagat och mycket trevlig rätt. Den har en orientalisk touch och det gör att torsken får spännande sällskap på tallriken.
Det här behöver du till fyra:
dressingen (såsen)
1 dl japansk soja
2 msk pressad citron
2 msk olivolja
2 tsk finhackad spansk peppar
2 tsk finriven ingefära
2 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk salt
torsken:
4 portionsbitar torskrygg
saltat vatten att koka i
Salladen:
1 msk jordnötsolja
1 msk sesamolja
2 cm ingefära, skalad och skuren i lövtunna skivor
2 bok choy salladshuvuden (ta annars hjärtsalladshuvuden)
8 shitakesvampar i tunna skivor
1/2 tsk salt
1 bunt salladslök skuren diagonalt i tunna skivor
Så här gör du:
Blanda samman alla ingredienserna i dressingen och ställ den åt sidan.
Skär salladen i halvor på längden.
Hetta upp oljorna i en stor stekpanna. Lägg i vitlök och salt. Lägg därefter i salladshalvorna med den skurna sidan neråt. Lägg svampen runt om. Stek på hög värme till dess att grönsakerna får färg.
Koka torsken i saltat vatten i 7 minuter. (Koka upp vatten i en stor kastrull. När det stormkokar tar du kastrullen av plattan och lägger i torsken. Då blir torsken perfekt kokt och håller sig sedan varm utan att fortsätta koka).
Servera salladen och placera torsken på den och häll över lite av dressingen. Servera resten i en liten såskanna. Strö över salladslök.

Kokt torsk med sallad och syrad ingefärsdressing
Publicerad av Torbjörn Berner På I Fisk | Kommentarer inaktiverade