En svensk klassiker som fingerar utmärkt till ett runt och trevligt vin.
Det här behöver du till fyra:
50 g smör
600 g Falukorv, skuren i stavar
1 stor gul lök, finhackad
1 stor morot, finhackad
1 dl salviablad, hackade
2 msk tomatpuré
2 msk dijonsenap
1 tsk kajennpeppar
1 dl vitt vin
1 msk pressad citron
2 dl creme fraiche
1 msk koncentrerad kycklingfond
1 msk mjöl
Hackad bladpersilja till serveringen
Kokt ris efter aptit
Så här gör du:
Smält smöret och stek lök, morötter och salviablad
Strö över mjölet och rör in det
Rör i fond, citron, vin, tomatpuré, kajennpeppar, senap och koka upp
Rör i creme fraichen och koka upp
Smaka av med salt och peppar
Lägg i korvstavarna och låt koka upp ett par minuter
Placera det nykokta riset i en cirkel på ett serveringsfat.
Häll korvgrytan i hålet i riset.
Klipp över lite bladpersilja och servera direkt.