Skriv ut recept Skriv ut recept

Kraftig och omtyckt mat från franska Bourgogne. Det lagar sig själv och får mycket smak, som passar perfekt med många viner.
Detta behöver du till fyra personer:
1 paket skivad bacon, finhackad
1 msk smör
1 stor gul lök, finhackad
3 msk vetemjöl
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
8 hg grytköttutan ben skuret i grova tärningar
1 tsk Mejram
1 tsk Rosmarin
1 tsk Timjan
2 lagerblad
3 dl rött vin
3 dl färdigblandad oxfond
20 pärllökar, skalade
1/2 l champinjoner, halverade
Så här gör du:
Smält smöret och stek baconet i en gryta till dess att det blir krispigt. Ta bort baconet och lägg på hushållspapper för att torka. Lägg löken i det smälta baconfettet i grytan och stek den på svag värme till dess att den börjar få färg. Ta bort löken och sätt den till sidan.
Blanda mjölet med salt och peppar och rulla köttbitarna i det så de täcks runt om. Stek köttbitarna i fettet i pannan till dess att de får färg runt om.
Lägg i kryddorna, bacon, löken vinet och fonden. Låt sjuda i 1 1/2 timma. Lägg i pärllökarna och koka 20 minuter till. Tillsätt svampen och låt sjuda 10 minuter.
Servera med ett gott mos.