Skriv ut recept Skriv ut recept

Klassisk smakrik gryta som är perfekt när som helst och om det blir något över så är det möjligen ändå godare.
Detta behöver du till fyra hungriga:
1 kg grytkött på oxe eller vilt
1 paket skivad bacon skuren i mindre bitar (ca 2 cm stora tärningar)
5 dl rött vin
1 stor gul lök, finhackad
5 selleristjälkar, finhackade med blad och allt
3 lagerblad
1 tesked salt
2 pressade vitlöksklyftor
8 svarta pepparkorn
1 matsked hackad persilja
2 paprikor, utan kärnor och finhackade
1 matsked teriyaki sås
1 matsked koncentrerad oxfond
1 matsked koncentrerad kycklingfond
1 finhackad chilifrukt
12 stora champinjoner i skivor
2 förpackningar krossade tomater
4 potatisar i klyftor
4 morötter i skivor
Så här gör du:
Stek baconen krispig i en stor gryta och sätt den till sidan. Stek köttet i baconfettet så att det får färg runt om.
Lägg tillbaka bacon med lök, selleri, lagerblad, salt, vitlök, peppar och persilja. Häll i vin och fonder, terriyakisås, peppar, chili, svamp och paprika. Koka samman i två timmar. Lägg i morötter, potatis och  tomater och koka i ytterligare 30 minuter.