Klassisk smakrik gryta som är perfekt när som helst och om det blir något över så är det möjligen ändå godare.
Detta behöver du till fyra hungriga:
1 kg grytkött på vilt (det duger med oxkött också)
1 paket skivad bacon skuren i mindre bitar (ca 2 cm stora tärningar)
5 dl rött vin
1 stor gul lök, finhackad
5 selleristjälkar, finhackade med blad och allt
3 lagerblad
1 tesked salt
2 pressade vitlöksklyftor
8 svarta pepparkorn
1 matsked hackad persilja
2 paprikor, utan kärnor och finhackade
1 matsked teriyaki sås
1 matsked koncentrerad oxfond
1 matsked koncentrerad kycklingfond
1 finhackad chilifrukt
12 stora champinjoner i skivor
2 förpackningar krossade tomater
4 potatisar i klyftor
4 morötter i skivor
Så här gör du:
Stek baconen krispig i en stor gryta och sätt den till sidan. Stek köttet i baconfettet så att det får färg runt om.
Lägg tillbaka bacon med lök, selleri, lagerblad, salt, vitlök, peppar och persilja. Häll i vin och fonder, terriyakisås, peppar, chili, svamp och paprika. Koka samman i två timmar. Lägg i morötter, potatis och tomater och koka i ytterligare 30 minuter.

Viltgryta
Publicerad av Torbjörn Berner På I Kött | Kommentarer inaktiverade