Skriv ut recept Skriv ut recept

Lite asiatiskt inspirerade med mycket smak. Ett roligt alternativ till mammas vanliga ”bullar”. Servera med ris i en liten skål på sidan om du vill göra det riktigt japanskt.

Detta behöver du till fyra:
6 hg mager köttfärs
1 ägg
1 dl ströbröd
1 matsked krossad rosépeppar (eller grovmalen)
1 dl salladslök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
2 teskedar finriven ingefära
1 tesked salt
1 matsked honung
3 matskedar äppelcidervinäger
3 matskedar  japansk soja
1 matsked sesamfrön
2 matskedar finhackad koriander

Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda i en stor skål: köttfärs, ägg, ströbröd, peppar, salladslök, vitlök, ingefära och salt. Blanda ordentligt och ställ åt sidan minst en kvart så att ströbrödet hinner svälla.
Gör köttbullarna ca 2,5 cm stora. Lägg dem på bakpapper på en plåt och baka i 20 minuter mitt i ugnen.
Lägg köttbullarna i en stor stekpanna.
Blanda samman honung, vinäger och soja. Droppa över köttbullarna och sätt pannan på medelvärme. Se till att köttbullarna inte fastnar och vänd runt så att de täcks av dressingen.
Innan du serverar så strör du över sesamfrön och koriander.