En trevlig och smakrik rätt där curry och jordgubbarna fungerar strålande tillsammans.
Det här behöver du till fyra:4 kycklingbröstfiléer
5 dl frysta jordgubbar
1 matsked honung
2 matskedar currypulver
1 tesked salt
1 matsked koncentrerad kycklingfond
1 matsked balsamvinäger
2 matskedar olivolja
1 1/2 dl apelsinjuice
Så här gör du:
Blanda samman alla ingredienserna i dressingen och kör till en jämn sås. Koka upp såsen och låt sjuda i tio minuter:
Låt såsen svalna. Lägg kycklingfiléerna tillsammans med hälften av dressingen i en stor plastpåse. Knyt ihop påsen och vänd runt så att alla kycklingfiléerna täcks av marinad. Låt ligga i kylen över natten.
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingen på ett ugnsfast fat och häll dressingen som finns kvar i påsen över dem. Baka mitt i ugnen i ca 20 minuter eller till dess att kycklingen är genomstekt.
Servera med ris eller en sallad och häll resterande dressing som du sparade över kycklingen.

Kyckling marinerad med jordgubb och curry
Publicerad av Torbjörn Berner På I Fågel | Kommentarer inaktiverade