Kyckling med äpplen bakade i cider
En trevlig och vacker rätt som passar hela året och som känns både nyttig och god. Den lagar sig själv så du behöver inte vara någon expert
Detta behöver du till fyra:
1 stor lök skuren i 8 bitar
1 stor mogen citron skuren i skivor
1/2 liter äppelcider (helst av den grumliga typen)
2 matskedar olivolja
4 kvistar färsk timjan plus mer till dekoration
2 matskedar äppelcidervinäger
2 teskedar dijonsenap
3 hackade vitlöksklyftor
2 lagerblad
1 tesked salt
1/2 tesked svartpeppar
8 kycklinglår
2 stora röda äpplen skurna i klyftor
4 potatisar skurna i halvor
Så här gör du:
Lägg alla ingredienserna fram till kycklingen i en stor skål och blanda väl. Lägg i kycklingen. Täck ordentligt med plastfolie och ställ kallt minst fyra timmar och helst över natten.
Sätt ugnen på 175 grader. Placera kycklingen i en stor stekpanna eller ugnsfast fat. Häll över marinaden inklusive lök och citronskivor. Placera äppelbitar och potatis runt kycklingen. Lägg på lock eller metallfolie. Baka i 1 timma och 15 minuter. Rör efter halva tiden så att allt får marinad på sig. Servera med färska timjankvistar.