En lite somrig kycklingrätt där du kan använda samma sås till lamm- eller fläskkotletter. Synnerligen enkelt att göra.
Detta behöver du till fyra:
4 stora kycklingbröst eller 12 kycklinglår
marinaden:
3 teskedar neskaffe
2 dl passerade tomater
1/2 dl cidervinäger
1 dl vitt vin
1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, mosade
3 jalapeno frukter, utan kärnor och finhackade
2 matskedar dijonsenap
2 matskedar Worcestershire sås
1 matsked torr kummin
2 teskedar salt
Så här gör du:
Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda på låg värme i 20 minuter. Rör om då och då. Ta bort från värmen och låt svalna. Kör allt i en matberedare till dess att du har en jämn sås.
Pensla kycklingen med såsen så att den täcks generöst runt om. Lägg kycklingen i plastpåse och låt marinera i kylskåp minst en timma: Grilla kycklingen och pensla på ytterligare marinad. När kycklingen är klar kokar du upp resterande marinad och serverar som lite varm sås.

Kyckling med mocka marinad
Publicerad av Torbjörn Berner På I Fågel | Kommentarer inaktiverade