Skriv ut recept Skriv ut recept

Lättlagat där du länger senapssmakerna med lite riven pepparrot. Du kan ta vitlök om du hellre vill det. Det fungerar lika bra med vinet. Vi tar det gärna med en sallad som lite snabb festmat.
Detta behöver du till fyra:
4 kycklingbröst utan skinn och ben
salt och peppar efter smak
2 msk majsmjöl
2 msk smör
2 msk olivolja
1 dl vitt vin
1 msk koncentrerad kantarellfond
3 dl grädde
2 msk dijonsenap
2 dl kapris, avrunna
1 msk nyriven pepparrot
2 msk finhackad persilja
Så här gör du:
Salta och peppra kycklingen runt om.
Hetta upp olja i en stekpanna. Stek kycklingen 7 minuter på varje sida. Ta bort stekpannan från värmen. Låt därefter kycklingen vila i stekpannan under lock.
Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet. Häll i vinet och rör det samman. Tillsätt fonden och kaprisen och låt koka samman fem minuter. Lägg i pepparrot och persilja. Rör om och tillsätt grädden. Smaka av med salt och peppar och koka samman. Servera kycklingen med såsen och en sallad. Är du hungrig fungerar det med lite pressad potatis också.