Skriv ut recept Skriv ut recept

Kycklinggryta med svamp

Väldigt nyttigt och väldigt gott. Ett recept du ska prova när du har möjlighet. Fungerar som vardagsmat och festmat.

Detta behöver du till fyra:
1 matsked olivolja
1 liter champinjoner, skivade
2 gula lökar finhackade
4 stora kycklingbröst, skurna i stora bitar
Saften från en citron
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin

1/2 dl hackad persilja
1 msk lökfond
1 dl vitt vin
2 dl grädde

salt och peppar efter smak

Så här gör du:
Värm upp en stekpanna på medelvärme.
Lägg i oljan och låt den bli varm. Lägg i svampen och stek den i fem minuter. Rör ofta. Ta därefter svampen ur pannan.
Lägg i löken och stek den mjuk. Ta löken ur pannan.
Lägg i kycklingtärningarna och stek dem så att de får färg. Det tar ca 6 minuter.Lägg i lök, svamp, kryddor, vin och fond.
Koka tillsammans ca 10 minuter. Tillsätt grädden och koka samman till dess det tjocknar. Smaka av med salt och peppar.