Skriv ut recept Skriv ut recept

Riktig festmat som faktiskt är lätt att laga och som inte kostar en förmögenhet. Lätt att laga till många.
Detta behöver du till fyra:
6 kycklingbröst utan skinn och ben
salt och peppar till kycklingen
1 hg rostad mandel, som du hackat
1 dl mandelolja
till såsen:
2 dl bra mousserande vin
2 matskedar koncentrerad kycklingfond
1 matsked pressad citron
100 g smör
Salt och peppar till såsen
Bred bandpasta efter hunger kokt i saltat vatten
1 Zucchini skuren i långa stavar
Smör att steka zucchinin i
1 dl grädde till monteringen
Hackad persilja till dekoration
Rikligt med rostad hackad mandel till serveringen
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Salta och peppra kycklingen.
Tryck fast den hackade mandeln på båda sidor av kycklingen. Hetta upp mandeloljan på medelvärme och stek kycklingen till dess att mandeln börjar på färg. Vänd och gör samma på andra sidan. Stoppa i ugnen i femton minuter så att kycklingen blir klar.
Rengör inte stekpannan utan häll i champagnen och vispa upp allt som fastnat när du stekte kycklingen. Lägg i fonden och pressad´citron. Koka upp och låt reducera till ca hälften. Ta av värmen och vispa ner smöret. När smöret är smält håll såsen varm utan att koka.
Smält smöret i en kastrull och lägg u Zucchinin med lite salt och peppar.
Häll av pastan och lägg i zucchinin och 1 dl grädde och blanda runt. Låt vila tre minuter så att grädden nästan helt absorberats i pastan.
Servera kycklingen med pastan och såsen. Dekorera med hackad mandel och persilja.