Kycklingrullader med hallon och granatäpple
Trevlig rätt, som ger lite omväxling om du lagar kyckling ofta. Blir snygg bjudmat om du vill det.
Detta behöver du till fyra:
4 kycklingbröst utan skinn och ben
1 dl smulad grönmögelost
4 skivor bacon som stekts frasiga och sedan smulats
2 matskedar smör
salt och peppar efter smak
2 dl frysta hallon
1/2 dl kycklingfond (färdigblandad)
1 matsked balsamvinäger
2 matskedar granatäppelkärnor
1/2 tesked salt
Så här gör du:
Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret.
Banka med knytnäven eller en kavel ut kycklingfiléerna så att de blir knappt 2 cm tjocka.
Fördela bacon och grönmögelost på kycklingfiléerna. Spara lite av kanten så att du inte täcker hela filéen.
Rulla ihop filéerna och fäst med tandpetare så att de stannar kvar. Lägg på ugnspapper på plåt.
Pensla med smält smör. Spara resten av smöret. Salta och peppra och ställ mitt i ugnen i ca 40 minuter.
Lägg alla ingredienser till hallonsåsen i en kastrull och koka upp. Låt sjuda i ca 15 minuter.
Lägg tillbaka i kastrullen, koka upp och rör ner resterande smör i såsen och rör ordentligt.
Servera kycklingen skivad med hallonsåsen och pasta eller potatis. Kanske en grön sallad kan bli bra också.