- Vinklubben Tre Kronor - https://www.trekronorvin.se - Skriv ut recept Skriv ut recept

Kycklingsallad med hallon

Nyttigt, vackert och gott. Kan det bli bättre? Dessutom väldigt lätt att laga. Numera finns hallon att köpa hela året.
Detta behöver du till fyra:
4 kycklingbröst utan skinn och ben
2 liter små spenatblad
1 stor rödlök, skalad och skuren i lövtunna skivor
1 dl skivad mandel
1 dl olivolja
2 dl hallon till glasering
1 matsked balsamvinäger
1 matsked vatten
1 tesked torr rosmarin
1 tesked salt
1/2 tesked svartpeppar
2 dl hallon till serveringen.
Så här gör du:
Värm olivoljan i en panna. Lägg i hallonen till glaseringen, balsamvinäger, vatten, rosmarin, salt och peppar. Vispa ihop till en jämn sås. Spara undan 2/3 av såsen.
Värm en stekpanna. Pensla kycklingen med 1/3 av hallonsåsen. Stek kycklingen ca 7 minuter på varje sida till dess att den är genomstekt. Under tiden lägger du spenat, rödlök, hallon och mandel på fyra tallrikar. Skär den färdiga kycklingen i centimetertjocka skivor. Placera den skurna och fortfarande varma kycklingen på spenaten. Droppa resterande hallonsås över kyckling och sallad. Servera.