Skriv ut recept Skriv ut recept

Det låter ju lite märkligt men är namnet på en riktigt delikat lammköttbulle som smakar förträffligt. I själva verket är det ett en riktigt läcker rätt, som är lätt att göra och som passar bättre än bra med ett bra rött vin.

Detta behöver du till 4
1/2 kg lammfärs
1 finhackad rödlök
1 dl finhackad och packad bladpersilja
3 pressade vitlöksklyftor
1 tesked torkad kummin
1 tesked torr koriander
1/2 tesked kanel
1 matsked tomatpuré
1 dl ströbröd
1 lättvispat ägg
salt och nymalen svartpeppar
1 dl vetemjöl
2 matskedar olivolja att steka i

Så här gör du:
Täck en form med plastfolie. Blanda lammfärsen, rödlök,, persilja, vitlök, kummin, koriander, kanel och tomatpuré i en stor plast eller glasskål (inte en metallskål). Tillsätt ströbrödet och ägget och blanda det väl. Krydda med salt och peppar
Dela upp i 16 portionsbitar och rulla dem till köttbullar och placera dem på plasten i formen. Täck sedan med plast och ställ i kylskåpet under en halvtimme.
Lägg mjölet i en djup tallrik. Rulla kofta bullarna i mjölet och skaka av överflödet. Värm upp olivoljan i en stekpanna. Stek hälften av bullarna i 8 minuter. Skaka om då och då så att det får färg runtom. Flytta bullarna till en skål som du lagt lite hushållspapper i. Upprepa med resten av bullarna. Tänk på att få upp värmen på oljan innan du lägger i det nya bullarna. Låt också dessa få 8 minuter under vändning. Lägg också dessa bullar på lite hushållspapper. Häll bort överflödig olja ur stekpannan och lägg tillbaka alla kofta-bullarna så att de blir ordentligt varma. Servera med lite tsatsiki eller en grekisk sallad. Eller både och.