Skriv ut recept Skriv ut recept

Det låter ju lite märkligt men är namnet på en riktigt delikat indisk lammköttbulle som smakar förträffligt. I själva verket är det ett en riktigt läcker rätt, som är lätt att göra.

Detta behöver du till 4:
6 hg lammfärs
1 finhackad rödlök
1 dl finhackad och packad bladpersilja
3 pressade vitlöksklyftor
1 tesked torkad kummin
1 tesked torr koriander
1/2 tesked kanel
1 matsked tomatpuré
1 dl ströbröd
1 lättvispat ägg
salt och nymalen svartpeppar
1 dl vetemjöl
2 matskedar olivolja och 2 msk smöratt steka i

Så här gör du:
Täck ett stort fat med plastfolie. Blanda lammfärsen, rödlök,, persilja, vitlök, kummin, koriander, kanel och tomatpuré i en stor plast eller glasskål (inte en metallskål). Tillsätt ströbrödet och ägget och blanda det väl. Krydda med salt och peppar
Dela upp i 16 portionsbitar och rulla dem till små biffar och placera dem på plasten i formen. Täck sedan med plast och ställ i kylskåpet under en halvtimme.
Lägg mjölet i en djup tallrik. Vänd kofta biffarna i mjölet och skaka av överflödet. Värm upp olivoljan och smöret i en stekpanna. Stek hälften av bullarna i 10 (5+5) minuter. Vänd efter halva tiden. Flytta biffarna till en skål som du lagt lite hushållspapper i. Upprepa med resten av biffarna. Tänk på att få upp värmen på oljan innan du lägger i de nya biffarna. Låt också dessa få 10 (5+5) minuter med vändning. Lägg också dessa bullar på lite hushållspapper. Häll bort överflödig olja ur stekpannan och lägg tillbaka alla kofta-biffarna så att de blir ordentligt varma. Servera med lite tsatsiki eller en grekisk sallad. Eller både och. Det passar med lite klassiskt Nan-bröd.