Skriv ut recept Skriv ut recept

Vi har anpassat maten efter vinet. Ett formidabelt ekologiskt vin som bär med sig just toner av lakrits och kanel. Och som slutar med en doft av frisk mynta. Vi hittar krydder med smaker som matchar och lagar en klassisk rätt så att mat och vin gifter sig.
Detta behöver du till 4 personer:
8 stora lammkotletter
Rosmarin (färsk eller torr)
salt
peppar
1 kg potatis
olivolja
8 myntablad
salt
peppar
1 matsked kalvfond (koncentrat)
1 tesked kycklingfond (koncentrat)
1 dl kraftigt rött vin
1 dl vatten
3 dl vispgrädde
1/2 tesked kanel
1 tesked lakritspulver
röda vinbär
Så här gör du:
Stek eller grilla lammkotletterna med rosmarin och peppar, salta efter stekningen.
Skala och skiva potatisen och råstek den med salt och peppar i olivolja. Grovhacka myntabladen och lägg i dem när potatisen är nästan färdig så att myntan finns i stekpannan de sista minuterna.
Koka ihop vin, fond, lakritspulver och kanel på låg värme till dess att vätskan reducerats till hälften. Lägg i grädden och koka under ca 15 minuter eller till dess att såsen tjocknat. Red om du vill ha tjockare sås.
Servera lammkotletterna med potatis och sås. Strö över försiktigt med röda vinbär till såsen och köttet. Både gott och vackert.