Det är något av en engelsk specialitet, men användandet av mynta kommer ursprungligen från asien och sprider sig allt mer i både mat och dryck. Det ger mycket smaker och lite arbete. Utmärkt om du inte har tid att stå länge i köket.
Detta behöver du till fyra:
Såsen:
2 dl packade mynta blad
bladen från 3 kvistar med bredbladig persilja
2 Granny Smith äpple, skalat och skuret i mindre bitar
1 dl olivolja
1 msk pressad citron
salt och peppar efter smak
lammet:
8 stora lammkotletter
2 msk olivolja
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk finhackad färsk rosmarin
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Lägg alla ingredienser till såsen i en matberedare och kör i korta intervall till önskad grovhet. Kör inte för länge, det ska inte bli som mos. Smaka av med lite salt och peppar.
Blanda samman olja, vitlök och rosmarin i en skål. Pensla kotletterna runt om och låt dem vila i rumstemperatur en halv timma. Stek varmt eller grilla i fyra minuter på var sida. Salta och peppra efter grillningen. Servera med såsen och med en sallad och en god potatis.

Lammkotletter med sås på äpple och mynta
Publicerad av Torbjörn Berner På I Kött,Såser | Kommentarer inaktiverade