- Vinklubben Tre Kronor - https://www.trekronorvin.se - Skriv ut recept Skriv ut recept

Laxtartar med avokado

Elegant rätt som fungerar utmärkt både som förrätt, huvudrätt och bufférätt. Dessutom lätt att göra.

Detta behöver du till fyra:
500 g laxfilé utan skinn och ben, skuren i små tärningar
2 msk sesamolja
2 msk majsolja
1 msk hackade timjanblad
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
3 mogna avokado, utan skal och skurna i mindre tärningar
2 msk pressad citron
2 msk olivolja
1 tsk salt
Citronskivor till serveringen

Så här gör du:
Blanda samman sesamolja, majsolja, timjanblad, salt och peppar.
Rör ner laxbitarna i blandningen och låt stå i kylskåp minst en timma.
Blanda samman citron, olivolja och salt
Vänd ner avokadobitarna i blandningen och låt stå kallt åtminstone en timma.
Placera ett lager laxbitar i botten på en stor cylindrisk kopp. Tryck till lätt.
Placera lika mycket avokadobitar ovanpå utan att blanda med laxen. Tryck till försiktigt.
Stjälp upp hela innehållet som en tartar på tallrik vid serveringen och placera ut citronskivor.
Det blir bra med en skiva gott rostat bröd vid sidan.