Det är en rätt som helst ska göras på lammkött, men det går nästan lika bra med oxkött. Massor med smaker och ett utmärkt grillalternativ.
Detta behöver du till fyra:
Burgarna:
1 dl vete bulgur
1/2 kg lammkött utan ben (kan ersättas med oxkött)
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor, hackade
1 jalapenjofrukt, hackad
1 tesked salt
1/2 tesked svartpeppar
8 myntablad, hackade
Så här gör du:
Lägg bulgurn i en skål. Häll över varmt vatten och låt dra åt sig i tio minuter. Pressa därefter ut så mycket vätska du kan.
Lägg bulgurn i en matberedare. Dela köttet i mindre fyrkanter. Lägg köttet i matberedaren. Lägg i övriga ingredienser.
Kör på hög hastighet i 20 sekunder. Skrapa därefter ner det som sitter på kanterna. Kör 30 sekunder ytterligare.
Forma hamburgare och lägg dem under plast i kylskåp i 30 minuter.
Grilla eller stek i olja.
Yoghurt såsen
2 1/2 dl grekisk Yoghurt
1/2 grön gurka, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
6 myntablad, finhackade
1/2 gul lök, finhackad
1 tesked salt
Så här gör du:
Blanda samman alla ingredienserna och ställ sedan under plast minst en timma i kylskåpet.

Libanesiska hamburgare med yoghurt sås
Publicerad av Torbjörn Berner På I Kött | Kommentarer inaktiverade