Mycket smaker och ett härligt sätt att laga din kyckling. Vi har gjort det med filéer, men det fungerar lika bra med hel kyckling.
Detta behöver du till fyra:
4 stora kycklingbröstfiléer
till marinaden:
3 msk olivolja
4 pressade vitlöksklyftor
1 msk balsamvinäger
1 msk pressad citron
1 tsk torkad oregano
1/2 tsk vardera av torkad kummin, basilika, svartpeppar, paprika
1 tsk salt
Så här gör du:
Blanda samman alla ingredienserna i marinaden och vispa till dess att saltet löst sig helt.
Lägg kycklingen i en stor plastpåse. Häll över marinaden och se till att alla filéerna täcks av marinad. Lägg påsen kallt i 8 timmar eller över natten. Vänd då och då på påsen.
Vid tillagningen värmer du upp olivolja i en stor stekpanna. Ta kycklingen ur påsen och spara dressingen i en kastrull.
Stek å stark värme 4 minuter på ena sidan. Sätt ner värmen, vänd på kycklingen och stek 6 minuter under lock.
Koka upp dressingen.
Servera kycklingen med lite av dressingen som sås. Passar utmärkt med en grön sallad.

Marinerad grekisk kyckling
Publicerad av Torbjörn Berner På I Fågel | Kommentarer inaktiverade