- Vinklubben Tre Kronor - https://www.trekronorvin.se - Skriv ut recept Skriv ut recept

Marinerad lövbiff stekt på japanskt vis

Väldigt lätt att laga och det ger en spännande och annorlunda smak, som många gillar.
Detta behöver du till fyra:
800 g lövbiff, skuren i strimlor
1 dl sesamfrön
salt och peppar
smör och olja att steka i
Till marinaden:
1 dl japansk soja
1 tesked brun farin
1 matsked pressad lime
2 citrongrässtjälkar
2 dl vitt vin
1 matsked tomatpuré
1 vitlöksklyfta, pressad
Tillbehör:
Potatis i skivor
Morot i skivor
Spenat
salt och peppar
Så här gör du:
Koka samman alla ingredienser till marinaden i ca 10 minuter.
Låt svalna och lägg köttet i marinaden i några tillar eller helst över natten under lite folie.
Ta köttet ur marinaden och låt det droppa av. Koka upp marinaden och låt den koka så att den tjocknar:
Stek köttet i omgångar på mycket het panna med olja och smör. Salta och peppra. Ta bort köttet efter ca en minut. Håll varmt till serveringen.
Stek potatis och morot mjuk i smör och olja. Salta och peppra. Alldeles på slutet lägger du i spenatbladen så att de mjuknar.
Servera på tallrik. Häll över lite av såsen och rikligt med sesamfrön.