Häftig förrättssoppa med både underbar färg och en lätt fruktig sötma, som balanseras av lime, apelsin och inte minst den lilla spritsigheten från Cremanten.
Detta behöver du till sex personer
7 1/2 dl skalad och kärnad vattenmelon i tärningar (OBS! Det finns kärnfri att köpa annars är det bara att pilla. Gör inget om det blir lite mosigt…det är soppa det ska bli)
7 1/2 dl skalad och kärnad honungsmelon i tärningar
5 dl apelsinjuice
3 teskedar honung
saften från 1 lime
5 dl torr cremant
myntablad till dekoration
Så här gör du
Finhacka hälften av melonen och lägg den i en skål så länge. Lägg resten av melonen tillsammans med apelsinjuice, limesaft och honung i en matberedare. Kör det till jämn vätska (tar några sekunder). Lägg det i en stor skål och lägg i den hackade melonen och rör ner vinet. Servera. Lägg i en kvist mynta .