En fin liten marinad som ger mycket olika smaker och en lite asiatisk koppling. Passar bäst till lammet men också kotletterna eller fläskfilén vaknar till efter en natt i marinaden.
Detta behöver du:
2 dl packade finhackade färska myntablad
1 1/2 dl apelsinjuice
1/2 dl torrt vitt vin
1/2 dl äppelcidervinäger
3 hackade vitlöksklyftor
1 matsked rivet apelsinskal
1 matsked hackad färsk ingefära
2 teskedar svartpepparkorn
1 tesked olivolja
1 tesked kinesisk soja
Så här gör du:
Blanda samman alla ingredienserna i marinaden. Lägg det kött du ska marinera i en skål av lämplig storlek. Täck köttet med marinaden. Lägg plast över och låt vila i kylskåpet över natten.
Vid grillningen tar du köttet ur marinaden och häller resterande marinad i en kastrull. Salta och peppra köttet och grilla efter önskemål.
Koka marinaden i fem minuter och serverea som sås till det grillade köttet.

Mintmarinad för lamm eller gris
Publicerad av Torbjörn Berner På I Kött | Kommentarer inaktiverade